Örestrand

- Båtar, hav och strand

Cupra – det spännande spanska bilmärket med passion för prestanda

Cupra är ett spanskt bilmärke som sedan 2018 fungerar som ett självständigt märke, med rötterna djupt förankrade i SEAT, Volkswagen-koncernens spanska dotterbolag. Ursprungligen var Cupra enbart en beteckning för sportigare och prestandainriktade versioner av SEAT-modeller, men har nu vuxit till att bli en egen entitet med starkt fokus på design, innovation och prestanda.

Cupra kommer från Spanien och är stolt över sitt ursprung. Märkets namn är en sammandragning av "Cup Racing", vilket speglar varumärkets ambition att erbjuda bilar med sportig karaktär och kraftfulla motorer. Cupra har sitt säte i Martorell, Spanien, där de delar produktionsanläggning med SEAT.

Cupra lanserades i Sverige under 2019, och sedan dess har intresset för märket ökat stadigt. Med en kombination av prestanda, stil och teknik har Cupra snabbt blivit populärt bland svenska bilköpare som söker något utöver det vanliga.

Cupra har flera spännande modeller i sitt sortiment som sträcker sig över olika segment. Några av de mest kända modellerna inkluderar:

  1. Cupra Formentor: En sportig crossover med en attraktiv design och kraftfulla motoralternativ. Formentor finns både som bensin- och plug-in hybridversion, vilket gör den till ett populärt val för dem som söker en prestandabil med miljömedvetenhet.

  2. Cupra Leon: Baserad på den populära SEAT Leon, erbjuder Cupra Leon en ännu mer prestandainriktad upplevelse. Med sitt sportiga utseende och kraftiga motoralternativ har den blivit en favorit bland bilentusiaster.

  3. Cupra Ateca: En prestanda-SUV som kombinerar bekvämlighet och körglädje. Ateca är utrustad med en kraftfull motor, 4Drive fyrhjulsdrift och en mängd tekniska innovationer som gör den till ett spännande val för den som vill ha en SUV med lite extra kraft.

  4. Cupra Born: Märkets första helelektriska modell, en kompakt hatchback som inte kompromissar på prestanda. Born erbjuder en räckvidd på upp till 540 km och snabbladdning, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för den som söker en miljövänlig men ändå sportig bil. Cupra Born markerar också en ny era för märket, där de fokuserar på att utveckla fler eldrivna modeller för att möta efterfrågan på hållbara transportalternativ.

Cupras framgångar beror inte bara på deras attraktiva modellutbud, utan också på deras engagemang för att erbjuda en unik och exklusiv kundupplevelse. Märket har introducerat Cupra Masters, en grupp dedikerade experter som finns tillgängliga på utvalda återförsäljare för att erbjuda rådgivning och support till kunderna. Cupra satsar även på att utveckla partnerskap med andra lyxvarumärken och event för att ytterligare stärka sitt varumärke.

Sammanfattningsvis har Cupra, det spännande spanska bilmärket, gjort en imponerande resa sedan lanseringen som ett självständigt märke. Med ett brett utbud av modeller som erbjuder sportig prestanda och banbrytande teknik, kombinerat med en stark identitet och unika kundupplevelser, fortsätter Cupra att växa och få allt större popularitet även i Sverige. Det är med spänning vi ser fram emot att följa Cupras fortsatta utveckling och hur de kommer att fortsätta utmana etablerade bilmärken med sina innovativa och passionerade bilar. Det är tydligt att Cupra är här för att stanna och förändra spelplanen inom bilindustrin, inte bara i Sverige, men även på den globala marknaden.

 

13 Jun 2022