Örestrand

- Båtar, hav och strand

Rätt båtlarm förhindrar stölden

Äger man en båt så äger man också någonting kärt som man har stor nytta av under sommaren. Tyvärr så är detta också något som visat sig vara attraktivt för andra. Antalet båtstölder är någots om ökar i Sverige och här räcker det inte längre med att lita blint på marinas insatser eller de förebyggande åtgärder som man tar tillsammans med de andra ägarna av båtar i exempelvis hamnen.

Tjuvarna idag opererar snabbt och effektiv och kan inom loppet av några minuter ta sig iväg med en båt - anting till sjöss eller via en båttrailer och sedermera bil. Marknaden för att sälja båten vidare är tyvärr stor och sträcker sig över hela Europa. Kort och gott: du som båtägare behöver idg vidta ytterligare åtgärder och ett av de bästa sätten att rädda din kära ägodel är att investera i ett båtlarm.

spårsändare båt

Dagens båtlarm & spårsändare är tekniskt avancerade

Båtlarm idag är en stor trygghet då de ger väldigt mycket för pengarna. Genom exempelvis sensorer så kan de känna av rörelse och ge dig som ägare varningar om någon obehörig närmar sig din båt. Båtlarm kan även - precis som vanligt - gå igång och tjuta högljutt via syrener och där även ljus lyser upp; en avskräckande effekt som får tjuven att slå reträtt. Vi ska även nämna att ett båtlarm är bra sett ur ett försäkringsperspektiv. Ju bättre båtlarm du investerar i - desto lägre premie blir det för dig att betala.

En annan fördel är att dagens båtlarm även varnar för om din båt plötsligt lossnat från sina förtöjningar och driver för vinden. Som ägare får du direkt en notifiering som kan ge dig en möjlighet till en snabbare aktion. Och: det båtlarm du köper kommer att vara utrustad med GPS och spårsändare båt. Skulle någon stjäla din båt så kommer du och polisen att kunna spåra var någonstans båten - och tjuven - i fråga befinner sig. Gör sommaren så säker som möjligt, investera i ett nytt båtlarm.

8 mar 2019