Tel 042–340076 | info@orestrand.se
HOTELL OCH CAMPING
KURS, KONFERENS & LÄGER
  • Miljö1

  • Veranda1

Kullabygden

Höganäs och Kullabygden erbjuder en mängd varierande aktiviter för en semester eller en weekend.

En tur i Kullabygden kan börja i den lilla pittoreska byn Viken. Där finns små fiskbodar, affärer och galleri i hamnen.

I tätorten Höganäs finns muséer, affärer samt restauranger. De stora välkända keramikindustrierna är väl värda ett besök, men glöm inte bort alla de mindre krukmakerierna som kantar vägarna.

När du går längs med Öresund passerar du många sköna badplatser och mysiga småhamnar. Krapperup erbjuder sköna promenader i slottsmiljö.

I den välkända badorten Mölle kan du njuta av havet i den populära hamnen eller besöka något av de krukmakerier och gallerier som finns i byn. Genom Mölle åker man också för att komma upp till Kullabergs naturreservat.

Fyren är ett givet besökmål men där finns även många andra trevliga utflyktsmål såsom Josefinelust och Håkull.

När du fortsätter över Kullaberg på väg till Arild kan du göra en avstickare ner till Nimis. Arild är en välkänd badort som bland annat erbjuder klippbad i solnedgången. Kyrkan i Brunnby har mycket vackra målningar som är väl värda ett besök.

Åker du längs med Kullabygdens många småvägar ”ute på landet” kommer du att stöta på många mysiga små affärer och gårdsbutiker, dessa erbjuder allt från exklusiv design till andrahandsvaror och bruksprodukter. För golfaren finns flera bra golfbanor i Kullabygden och dess närhet.

Som du märker finns mycket att uppleva och du är varmt välkommen, titta gärna in på Örestrand för en kort fika eller några dagars vistelse!

Tillbaka Upp